Tilauskori (0,00€) Tee tilaus
Tilauskori on tyhjä.

Opettajan päiväkirja 2020-2021 / Kysymyksiä & vastauksia

Tällä sivulla pyrimme vastaamaan kysymyksiin, jotka koskevat Opettajan päiväkirjaa ja sen käyttöä. Voit lähettää kysymyksesi meille palautelomakkeella. Jos olet itse löytänyt toisen, ehkä paremman vastauksen, niin lähetä toki se, niin lisätään se vastauksien joukkoon. Parannusehdotuksia ja ideoitakin kaivataan kovasti. Kiitämme kaikkia jo etukäteen osallistumisestanne.

Voisiko kirjaan saada ensi vuonna kovat kannet tai vaikkapa kierteet?
Kovat kannet ovat hintakysymys. Kovat kannet nostaisivat hintaa nykyisestä. Kovat kannet myös paksuntaisivat päiväkirjaa ja se ei enää taipuisi esimerkiksi laukkuun tai taskuun laitettaessa. Opettajan päiväkirjaa on kierresidottu. Opettajan päivyri on kovakantinen.
Mihin oppilaan päivittäiset poissaolot merkitään?
Uudessa päiväkirjassa poissaolosivuja on uusittu saadun palautteen avulla. Uusilla sivuilla päivittäiset poissaolot merkitään samalle poissaolo-sivulle. Samoille sivulle mahtuu myös myöhästymiset ja poissaolon laatu.
Mistä Opettajan päiväkirjaa voi ostaa?
Opettajan päiväkirja ilmestyy helmikuussa. Helmikuussa kouluille lähetetään myös esite. Päiväkirjaa painetaan saatujen edellisten vuosien tilaustietojen perusteella. Useana vuonna on kuitenkin valitettavasti käynyt niin, että painos on loppunut kesken. Opettajan päiväkirjan voi edullisimmin ostaa suoraan nettikaupastamme. Yhden myyntiportaan lisääminen nostaisi vain kustannuksia.
Onko ostaminen turvallista?
Opettajan päiväkirjaa kustantaa Suomen Lukkari oy. Koulut ja yksityiset opettajat voivat tilata tuotteitamme puhelimitse tai internetin kautta. Toimitamme tuotteet postitse ilman ennakkomaksuja antamaanne tilausosoitteeseen. Hinta muodostuu tuotteen hinnasta ja kuljetuksista aiheutuneista kustannuksista. Emme toistaiseksi käytä postiennakkoa, vaan postitettu lähetys sisältää laskun, jossa on 14 vrk maksuaikaa. Lasku voidaan myös lähettää erilliseen laskutusosoitteeseen tai E-laskuna.
Kuinka paljon postikulut lisäävät tilauksen hintaa?
Opettajan päivyrit / päiväkirjat lähetetään kouluille normaalina postilähetyksenä, ei postiennakkona. Lähetys sisältää laskun tai lähetyslistan ja noin kaksi viikkoa maksuaikaa. Etsimme aina halvimman tavan postittaa tuotteemme. Käytämme Postin Helposti-kuoria, kirjelähetyksiä ja postipakettia. Veloitamme postikuluina vain Postin hinnan ja alv:n.
Onko viikkosivulla tilaa tunnille, klo 15-16?
Viikkosivulla on varattu tila 8 tunnille. Tämä kahdeksas tunti on käytettävissä myös koko viikkoa koskeville merkinnöille, poissaoloille ym. Katso viikkokalenteri.
Rullaantuuko päiväkirjan kulmat "hiirenkorville"?
Ei, sillä kansi on muovitettu, mutta silti taipuisa. Opettajan päiväkirjan kulmat ovat pyöristetty. Katso kuvia päiväkirjasta.
"Päiväkirja on nyt just näppärän kokoinen. Pitäkää se tuollaisena pienenä, mikäli mahdollista. Nuo A4 kokoiset päiväkirjat eivät mahdu käsilaukkuun, niitä on hankala kuljettaa!"
Kiitos kommentista. Juuri nämä syyt saivat meidät vuonna 1994 suunnittelemaan ja painamaan oman toimivan päiväkirjan. Kokoa emme aio muuttaa. Sisältö saattaa kasvaa hiukan paksuutta, mikäli tarvetta on.
Arviointisivujen lisäksi pitäisi päiväkirjassa olla arvostelutaulukko!
Opettajan päiväkirja sisältää nykyään arviointitaulukon.
Voisiko päiväkirjassa olla oma sivu web-osoitteille?
Nyt sekin toive on toteutettu.
Vinkki luokkatilojen varauslistojen katoamiseen kyllästyneille! Reijitä päiväkirjan nurkka, solmi kestävä naru, kiinnitä seinään tai oveen ja varauslistat ovat aina ajantasalla ja tallessa.
Kiitos vinkistä.
Olisiko mahdollista saada opettajan päiväkirja kierteillä, jolloin se ei veisi opettajanpöydällä tilaa ja olisi koko ajan auki oikealta viikolta, jolloin poissaoloja ja muistiinpanoja olisi helppo tehdä availematta kirjaa.
Saamanne palautteen ansiosta olemme painaneet Opettajan päiväkirjasta kierteisen version. Kierteillä varustettu Opettajan päiväkirja on useana vuotena myyty loppuun.
Miksi kirjassa ei ole nimipäiväluetteloa?
Helsingin Yliopisto omistaa nimipäivälistan ja haluaa siitä erillisen korvauksen. Mikäli palautetta saadaan nimipäiväluettelon tarpeellisuudesta lisää, se varmaankin jatkossa lisätään. Opettajan Päivyrissä nimipäivät jo on.
Voisiko kirjaan saada yhden sivun koko vuoden projekteja varten?
Nyt sekin löytyy. Kiitos vinkistä.
Voitteko lähettään laskun verkkolaskuna?
Voimme. Verkkolasku lähettämistä varten olemme tehneet maksullisen sopimuksen palvelun tuottajan kanssa. Aivan samalla lailla kuin kunnatkin ovat tehneet maksullisen sopimuksen verkkolakujen vastaanottamisesta. Verkkolaskun lähettäminen ei siis ole ilmaista, vaikka posti- ja paperikuluja ei perinteisen laskun tapaan olekaan.

Kiitos!
Kiitos kaikille palautteen antajille, jotka olette olleet kehittämässä Opettajan päiväkirjaa. Olemme yrittäneet tehdä siitä toiveidenne mukaisen työvälineen kouluelämän arkeen.

Jari Leinonen
Erityisluokanopettaja
Tampere